İçeriğe geç

Bakla Çok Su Ister Mi

Bakla kaç günde bir sulanır?

Bakla tohumları, toprağın nemini sağlamak için ekimden sonra sulanmalıdır. Sulama ihtiyaçları, toprağın kuruluğuna bağlı olarak değişir. Haftada en az bir kez sulanması önerilir.

Bakla sulaması nasıl yapılır?

Kışların soğuk geçtiği ve baklaların ilkbaharda ekilmesi gereken bölgelerde, bitki tohumdan çimlendirilirken ve hava sıcak ve kurakken düzenli sulama yapılmalıdır. Sulama yöntemleri bölgeye bağlı olarak karık veya salma sulamadır.

Bakla güneşi sever mi?

Kış soğuklarına çok dayanıklı olan bu bitki güneşi sever ancak aşırı sıcak yerleri sevmez.

Bakla verimi nasıl artırılır?

Suya iyi tepki veren baklagillerin verimi, uygun sulama ile önemli ölçüde artar. Tarla baklası sulamasında, toprağın 60 cm kök derinliğine kadar nemlendirilmesi verimi en üst düzeye çıkarır. Baklagil bitkisidir ve hasadı zor değildir. Baklagil bitkisinin gövdesi dik büyür ve meyveler daha yüksekte oluşur.

Bakla kaç günde çiçek açar?

Bir bitkideki tüm çiçeklerin çiçek açması için gereken süre 14-20 gündür. Baklalarda çiçek açan çiçeklerin yaklaşık %10-35’i bakladır.

Hangi sebze su istemez?

Soğan ve sarımsak gibi fazla suyu sevmeyen sebzeler tahtalarda yetiştirilir. Ayrıca ilkbahar ve kış aylarında çok fazla su istemeyen salata, marul, turp vb. yetiştirilir. Tür ıslahında da kullanılır.

Baklaya ne kadar su konur?

Bakla tarifi için malzemeler: 500 gram taze bakla, 1 adet büyük soğan, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı un, 1/2 limon suyu, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 3/4 su bardağı su.

Bakla kaç cm derine ekilir?

Ekim derinliği 7 ila 10 cm arasında olmalıdır. Sıraya ekimde sıra arası işlemede levye veya çapa gibi aletler kullanılır.

Baklaya hangi gübre atılır?

Dikimden önce, toprağın son sürümünden önce, dekara 500-1000 ml Rivasol® sıvı solucan gübresi, son hacim 30-40 l. Toprak yüzeyine yeteri kadar sulandırılarak püskürtülür ve daha sonra toprağın sürümü tamamlanır, ürünün alt toprağa 10-15 cm kadar nüfuz etmesi sağlanır.

Taze bakla kaç günde yetişir?

İKLİM İHTİYAÇLARI Bakla bitkisinin büyüme mevsimi 120-200 gün olmasına rağmen çok fazla ısıya ihtiyaç duymaz. Baklalar yağmurlu ve nemli ortamları sever. İyi tohum çimlenmesi için 9 °C toprak sıcaklığı ve 10-14 °C hava sıcaklığı beklenir. Bakla bitkisinin gelişmesi için sıcaklığın 10 ila 20 °C arasında olması gerekir.

Bakla hangi aylarda toplanır?

Mayıs ayı enginar, bakla, düğüm otu, semizotu, papatya, ebegümeci, domates, salatalık, barbunya fasulyesi, bezelye, marul ve çilek, yeşil erik, Malta eriği ve dut tüketebileceğiniz bir aydır.

Ekim ayında bakla ekilir mi?

Bakla, enginar, ıspanak gibi sebzeler ekim ayında ekilebilir.

1 dönüm araziden kaç kilo bakla çıkar?

Bir dekar alandan 1000-1500 kg taze bakla, 700-900 kg taze bakla hasadı yapılmaktadır. Kuru tane olarak bir dekardan 150-300 kg tane ürünü elde edilebilmektedir.

Bakla bitkisi ne kadar uzar?

Baklanın bitki boyu çeşide ve iklim koşullarına bağlı olarak 20 ile 140 cm arasında değişmektedir.

Bakla hangi toprakta yetişir?

Toprak Gereksinimleri Baklalar, yüksek organik madde içeriğine ve yüksek su tutma kapasitesine sahip derin, iyi drenajlı, tınlı, killi topraklarda en iyi sonuçları verir. En iyi verimler, toprak nötr veya hafif alkali olduğunda elde edilir. pH 7-7,5 arasında olmalıdır. Asidik topraklarda bakla büyümesi yavaşlar ve verimler düşüktür.

Taze bakla kaç günde yetişir?

İKLİM İHTİYAÇLARI Bakla bitkisinin büyüme mevsimi 120-200 gün olmasına rağmen çok fazla ısıya ihtiyaç duymaz. Baklalar yağmurlu ve nemli ortamları sever. İyi tohum çimlenmesi için 9 °C toprak sıcaklığı ve 10-14 °C hava sıcaklığı beklenir. Bakla bitkisinin gelişmesi için sıcaklığın 10 ila 20 °C arasında olması gerekir.

Patlıcan kaç günde bir sulanır?

En uygun ve önerilen sulama yöntemi damla sulamadır. Patlıcanlar büyüme döneminde 7-8 günde bir sulanmalıdır; aksi takdirde gelişme yavaşlar, verim düşer ve meyvelerde acılık başlar. Patlıcanlar çiftlik gübresini ve ticari gübreleri sever. Sonbaharda patlıcan tarlasına dekara 5-6 ton yanmış gübre uygulanmalıdır.

Fasulye kaç günde bir sulanır?

Çiçeklenme ve bakla oluşumu döneminde bitki yeterli su bulamazsa çiçek ve bakla dökülmesi meydana gelir. Aynı zamanda bakladaki tane sayısı azalır. Çiçeklenme döneminden sonra 3-4 sulama yapılabilir. Sıcak havalarda ve kumlu topraklarda sulama 5-10 günde bir, serin ve killi topraklarda ise 10-15 günde bir yapılmalıdır.

Maydanoz kaç günde bir sulanır?

Toprağın asla kurumamasına dikkat edin. Haftada 2-3 kez spreyleme ile sulamanız yeterlidir. Dikimi tamamlayıp maydanozu doğru yerde ve doğru sulama yöntemiyle yetiştirmeye başladığınızda yaklaşık 3-4 hafta içinde saksınızın tepesinde küçük maydanozunuzu görebileceksiniz.

Kaynak: cova.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

orl.com.tr