Pumpum çorbası nerede meşhur?
Pumpum Çorbası – Bartın Tencereye et suyunu, soğuk suyu ve mısır ununu ekleyip kaynayana kadar karıştırın. Kıvamı koyulaştıktan sonra süt ekleyip karıştırmaya devam edin.
Pumpum çorbası hangi yöreye ait?
Pumpum çorbası Bartın’ın yöresel lezzetlerinden biridir. Mısır unu ile hazırlanan bu çorbaya bazı yörelerde nişasta eklenerek de hazırlanır.
Pum pum çorbası nasıl yapılır?
Hazırlanışı: Tencereye 5 su bardağı ılık su veya et suyu ve mısır unu ekleyip karıştırın. Kaynayana kadar karıştırın. Kızaran etleri tavada 2-3 dakika kavurun. Kaynayan ve koyulaşan çorbaya ekleyip karıştırın. … Yaklaşık 4-5 dakika pişirin. … Pumpum çorbasını Köpoğlu ile birlikte servis edebilirsiniz.
Mısır unu çorbası nerenin?
Bugün sizlerle Karadeniz mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan mısır unu çorbasının tarifini paylaşıyoruz. Afiyet olsun!30 Temmuz 2024
Bartın’ın neyi meşhur yiyecek?
Bartın’ın önemli yöresel yemekleri arasında yer alan pirinçli mantı, çulha çorbası, yumurtalı isbut, kabak burma ve amasra salatası, yöreye özgü pişirme teknikleriyle günümüzde de yapılmaya devam edilen yemeklerdir.
Pırtike çorbası nerenin?
Pırtike çorbası (Siirt yöresinden) 11 Ocak 2016
Pum pum hangi yöreye aittir?
Pum-Pum çorbası, ait olduğu yörenin harikası, Bartın yöresine ait bir çorbadır.
Andaloz çorbası hangi yöreye ait?
Andaloz çorbası lezzeti ve besin değerleriyle ön plana çıkan, Bursa şehrimize özgü bir lezzettir.
Püşürük çorbası nereye ait?
Püşürük çorbası veya Püşürük çorbası, et ve erişte ile yapılan bir çorba türüdür. Van’ın yerel mutfağında yer alır. Aynı adı taşıyan Artvin irin çorbası da vardır. Van Püşürük Çorbası, 30.09.
Cennet çorbası nedir?
Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, gribe ve soğuk algınlığına karşı direnci artırır. Tavuk suyu kullanıldığı için protein değeri de yüksektir.
Telbine çorbası nasıl yapılır?
Telbine çorbası nasıl hazırlanır? Arpa ununu ekleyin ve yavaşça kızartın. Sonra tuzu ekleyin ve çorba koyulaşana kadar pişirin. Sonra servis edin. Afiyet olsun!5 Ekim 2021
Haluçka çorbası nedir?
Samsun’un yöresel lezzetlerinden biri olan ve damaklarda nefis tadıyla hoş bir tat bırakan Haluçka çorbası; hamur, nohut ve tavuk etinden yapılan bir yemektir.
Pum pum çorbası nerede içilir?
Bartın’a özgü yemekler arasında Pum-Pum Çorbası, Amasra Salatası, Çap Köfte, Yumurtalı İsbut, Kabak Burma, Pirinç Mantısı, Tavuklu Köy Böreği, Gıcır, Zırva, Halişka, Deli Çocuk Türbanı, Amasra Pidesi ve Kırk Katlı Hamur gibi birçok lezzet yer almaktadır. Pum-Pum Çorbası şehrin en lezzetli çorbalarından biridir.
Ponpon çorbası hangi yöreye aittir?
PUM PUM ÇORBASI/BARTIN YÖRESİNİN PUMPUM ÇORBASI (MASTERCHEF) – YouTube.
Pumpum nerenin?
Bu sayımızda sizlere Bartın’ın geleneksel lezzetlerinden olan ve ismini pişerken çıkardığı sesten alan Pumpum çorbasının tarifini tanıtmak istiyoruz. MALZEMELER: 3 yemek kaşığı tereyağı22 Mayıs 2020
Pum pum hangi yöreye aittir?
Pum-Pum çorbası, ait olduğu yörenin harikası, Bartın yöresine ait bir çorbadır.
Ovmaç çorbası nerede meşhurdur?
1 çay bardağı Ovmaç (Sadece Bolu yöresinde bulunan Ovmaç, yumurta ve unun yoğrulması, rendelenmesi ve kurutulmasıyla oluşur.) 1 yemek kaşığı tereyağı
Amasra’nın neyi meşhur yiyecek?
Amasra’da ne yenir? Karadeniz usulü kızarmış hamsi ve diğer balık türleri. Amasra, Karadeniz balıkçılık geleneğine sahip olduğu için taze ve lezzetli balıklarıyla ünlüdür. … Mısır ekmeği. Amasra’da denemeniz gereken bir diğer özel lezzet ise mısır ekmeğidir. … 3. Kale dürümü … Mısır çorbası … Ravioli … Balkabağı tatlısı17 Mart 2020
Afyonun hangi çorbası meşhur?
Bearda Hit Çorbası, ismiyle dikkat çeken ve içeriğindeki birçok malzemeyle göz dolduran Afyon’un en meşhur çorbalarından biridir. Afyon’da bayram ve ramazan günlerinde çok sevilen bu çorba vitamin açısından da oldukça zengindir.
Kaynak: MikaMetal.com