İçeriğe geç

Denetçinin Görev Ve Yetkileri Nelerdir

Denetçi ne yapar?

Denetçi ne demektir? Denetçiler, özel veya kamu kuruluşları; şirketin kanun, yönetmelik ve genelgelere uygun hareket edip etmediğini kontrol eder. Kamu veya özel kuruluşlarda çalışabilen denetçiler, denetimleri gerçekleştirir ve gerekli raporları hazırlar.

Yönetici denetçiyi görevden alabilir mi?

Denetçiler, olağan genel kurulda yönetici müdürlerle birlikte seçilir ve görevleri, yönetici müdürler ve denetçiler bir sonraki genel kurulda ibra edildiğinde sona erer. Kat mülkiyeti sahipleri konseyi, haklı sebeplerle yöneticileri ve denetçileri her zaman değiştirebilir.

Apartman denetleyicisinin görevi nedir?

Kat mülkiyeti sahipleri, site teftiş kurulunda görev almak isteyen kişilerin adaylıklarını öğrenir ve oylama yoluyla üyeleri seçer. Site Teftiş Kurulu, kurul tarafından alınan kararların ortak giderlerin toplanması ve site bakımı ve onarımı gibi konulardaki yasa ve yönetmeliklere uyup uymadığını inceler.

İç denetçinin görev ve sorumlulukları nelerdir?

İç denetçilerin görevleri: Sağlanan bilgilerin etkili, ekonomik ve verimli kullanımını kontrol etmek. Yasal gerekliliklere uyumu sağlamak için denetimler yapmak. Finansal yönetim ve kontrol süreçlerinin sistem denetimi. Daha fazla makale…

Denetçi yetkinlikleri nelerdir?

İç Denetçinin ÖzellikleriProfesyonel şüphecilik.Bağımsızlık.Dürüstlük konusunda ısrar.İletişim becerileri.Sürekli iyileştirme.Mesleki derneklere üyelik.Mesleki sertifikasyon.En iyi uygulamaları ve sektör yeniliklerini takip etme.Daha fazla makale…

Denetçiler ne kadar maaş alır?

Bir denetçi ne kadar maaş alır? Denetçi olarak çalışan bir kişinin maaşı, deneyim süresi, şirket ve yapılan iş miktarı gibi birçok kritere göre değişir. Ekim 2024 itibarıyla bir denetçinin ortalama mevcut maaşı 40’tır.

Yönetiminde denetçinin görevleri nelerdir?

Denetim programlarını hazırlamak, işlerin daha verimli yürütülmesini sağlamak, uzmanlık alanına göre teknik veri, doküman, materyal ve bilgileri incelemek, denetim sonrası raporları hazırlamak ve raporları gerekli birimlere iletmek.

Denetçiler aidat öder mi?

Denetçi ücret öder mi? Yönetim planında belirtilenlere ve kat maliklerinin yaptığı toplantılar sonucunda alınan kararlara bağlı olarak yöneticiler ve denetçiler ücret ödememe hakkına sahip olabilir.

Kimler denetçi olabilir?

Çalışma ekonomisi ve endüstriyel ilişkiler, ekonomi, iş güvenliği, hukuk veya işletme yönetimi alanında üniversite diplomasına sahip kişiler denetçi olarak çalışabilirler. Denetçi, kurumların yasalara ve yönetmeliklere uygun şekilde faaliyet gösterip göstermediğini kontrol eder.

Bina yöneticisini kim denetler?

Anasayfa / Makaleler / Apartman Yöneticisinin Denetimi Apartman Kat Malikleri Kurulu, görevli yöneticinin tutumunu sürekli olarak izler/gözden geçirir.

Apartmanda denetçi olmak zorunda mı?

Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre bir denetçinin seçilmesi zorunlu değildir. Denetçi yoksa, kat malikleri kurulu veya temsilci meclisi yasal hükümlere göre denetimi gerçekleştirir.

Apartman yönetimi karar defterini kim denetler?

Karar defterinin kat malikleri derneği ve şantiye denetçisi tarafından her üç ayda bir incelenmesi gerekiyor.

Denetçinin amacı nedir?

Denetçi, mali tabloların önemli yanlış beyanlar içermesine neden olabilecek durumların olabileceğini göz önünde bulundurarak denetimi beceri ve özenle planlar ve gerçekleştirir.

Denetçi yöneticinin görevine son verebilir mi?

Denetçinin görev süresi, yapılacak ilk genel kurul toplantısıyla sona erer. Bunun dışında, olağan genel kurul toplantıları dışında, kat malikleri kurulu haklı bir sebep varsa denetçinin görevine son verebilir.

Denetim ekibi kimlerden oluşur?

Denetim ekibi, mesleki karar alma yetkisine ve yeterli bilgi ve deneyime sahip denetim personelinden oluşur. Bağımsız denetim faaliyetlerini yürüten denetçilerin, denetlenen şirketlerin sahipleri ve ortaklarıyla yakın ilişkileri yoktur.

Kimler denetçi olabilir?

Çalışma ekonomisi ve endüstriyel ilişkiler, ekonomi, iş güvenliği, hukuk veya işletme yönetimi alanında üniversite diplomasına sahip kişiler denetçi olarak çalışabilirler. Denetçi, kurumların yasalara ve yönetmeliklere uygun şekilde faaliyet gösterip göstermediğini kontrol eder.

Denetçi hangi bölüm mezunu?

Denetçi olmak için hangi bölümü okumalıyım? Denetçi nasıl olunur sorusunun cevabı üniversitelerin ekonomi, işletme ve finans bölümlerinden alınan diploma şeklinde bulunabilir. Ayrıca kamu yönetimi gibi benzer bölümlerden alınan diplomalar hem özel sektörde hem de kamu kuruluşlarında kabul görmektedir.

Denetçi olmak için kaç yıl çalışmak gerekir?

MADDE 15 – (1) Denetçi olmak isteyenler, bağımsız denetçi nezdinde veya denetim kuruluşlarında, denetim dahil olmak üzere mesleki konularda en az üç yıllık pratik eğitim almak zorundadır (Ek oran: RG-30130). 3568 sayılı Kanun kapsamında belgelendirme ve vergi denetimi…

Denetçi nerede çalışır?

Denetçiler genellikle büyük muhasebe firmalarında veya kurumsal denetim departmanlarında çalışırlar. Ayrıca bağımsız olarak veya özel şirketlerde de çalışabilirler.

Kaynak: iliyagulersen.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

orl.com.tr