Sivas’ın meşhur çorbası nedir?
Pescutan Çorbası – Sivas 3-4 parça kemikli kıyma (veya suyu) (kemikli kıyma; kıyma, yani kemiklerin etli olarak kızartılmasıyla elde edilen kıyma.)
Şafak çorba içinde ne var?
Şafak çorbası, kesilmeden hazırlanan ve içine domates püresi, yoğurt, yumurta ve diğer çorba malzemeleri konulan baharatlı bir çorbadır. Şafak çorbası, kökeni bilinmeyen ve ülkemizin hemen her yöresinde yapılıp servis edilen bir tariftir.
Andaloz çorbası nedir?
İçerisindeki pirinç taneleriyle her kaşığı doyurucu hale gelen, domates salçalı besleyici bir kış çorbası. Et veya tavuk suyuyla hazırlarsanız çok daha lezzetli bir şifalı çorbaya dönüşüyor.
Kazdağı çorba nedir?
Knorr ile tarhana, domates, tavuk, yenibahar, karabiber ve kekik içeren Kazdağı çorbasını hızlıca hazırlayabilirsiniz. Bu çorba hem besleyici hem de tavuk, tarhana ve diğer malzemelerle doyurucu. Malzemelerin muhteşem uyumu ağızda bir şölen yaratıyor.
Kafkas çorbası nedir?
Doğu Anadolu bölgesine özgü olan Kafkas çorbası özellikle Kars ve Diyarbakır’da çok tüketilir. Et suyu, buğday ve sebzelerden yapılan bu yemeğin kış aylarında haftada bir kez tüketilmesi gerekir. Bağışıklık sistemini güçlendirmesinin yanı sıra eklem ağrılarına da iyi geldiği bilinmektedir.
Sivas’ın en meşhur yemeği hangisidir?
#1 Orijinal Sivas Köfte İlk sırayı elbette bir et ürününe ayırmamız gerekir. 81 ilin 81’inde beğenilen ve sadece ismiyle bile insanları acıktıran bir yiyecek varsa o da köftedir. Sivas usulü köftenin asıl önemli noktası ette gizlidir.
Mevlana çorbası nedir?
Konya Mevlana Restoran’da deneyebileceğiniz ilk şey “Bamya Çorbası”dır. Küçük bamya çiçeklerinden pişirilen ve baharatlı etle hazırlanan, farklı bir tada sahip lezzetli bir çorbadır. Fırında mercimek, yine Konya’ya özgüdür.
Sultan çorba içinde ne var?
Çorba için: 1 havuç, 1 patates, 1 su bardağı bezelye, yarım su bardağı pirinç, yarım su bardağı bulgur, 1 tane et suyu, 1 yemek kaşığı tuz.
Dımbıl çorbası nedir?
Dımbil çorbası Sakarya’ya özgü bir çorbadır. İçerisinde haşlanmış hamur ve fasulye bulunur. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen dambıl çorbası hem lezzetli hem de besleyicidir.
Yılan çorbası nedir?
CNN’den Ramy Inocencio, “Doğranmış koyu renkli mantarlar, ince dilimlenmiş tavuk, hoş kokulu doğranmış zencefil ve diğer otlar ve baharatlar, doyurucu bir et suyu yaratmak için tarifi tamamlıyor. Tıpkı tavuk gibi tadı var — ama biraz daha sert.” diyor, “Doğranmış koyu renkli mantarlar, ince dilimlenmiş tavuk, hoş kokulu doğranmış zencefil ve diğer otlar ve baharatlar, doyurucu bir et suyu yaratmak için tarifi tamamlıyor. Tıpkı tavuk gibi tadı var — ama biraz daha sert.”
Cennet çorbası nedir?
Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan cennet çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, gribe ve soğuk algınlığına karşı direnci artırır. Tavuk suyu kullanıldığı için protein değeri de yüksektir.
Ecevit çorbası nasıl yapılır?
Ecevit çorbası nasıl hazırlanır: Pirinci 1 saat suda bekletin, suyunu süzün, biraz daha su ekleyin ve pirinç kaynayana kadar pişirin. Yumurta, yoğurt ve unu bir kasede çırpın. Çırpılan malzemeler yavaş yavaş pişmiş pirince eklenir. Daha sonra çorba kaselerine boşaltılır ve üzerine nane eklenir.
Yörük çorba içinde ne var?
Yörük çorbası tarifi için malzemeler: Yarım su bardağı yeşil mercimek. 2 adet orta boy yeşil biber.
Köylüm çorba içinde ne var?
Mercimek çorbası tarifi için malzemeler: 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 1 su bardağı erişte, 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber salçası, sıcak su.
Kara çorba nerenin?
Kastamonu’nun Meşhur Siyah Çorbası Dünya’nın Lezzeti – YouTube.
Peskütan çorbası nedir, nasıl yapılır?
Peskütan Çorbası Peskütan soğuk suyla karıştırılıp ayran kıvamına getirilir. (Peskütan yoğurdun kaynatılmasıyla hazırlanır.) Soğuk suyla hazırlanan peskütan içine istenilen miktarda su ve tuz eklenerek kaynatılır. Taşmaması için sık sık karıştırılır. Çorbanın peelingi yüzüne sürülür.
Sivas ilinin neyi meşhur?
3 gün önce
Sübüra ne demek?
Subra Çorbası (Subra, Sübüra), geleneksel Sivas mutfağı için özel olarak geliştirilen lezzetli bir çorbadır. Bu çorbada kullanılan subura hamuru, çorbanın tadı için çok önemlidir.
Köylü çorbası içinde ne var?
Mercimek çorbası tarifi için malzemeler: 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 1 su bardağı erişte, 1 adet soğan, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı kırmızı biber salçası, sıcak su.
Kaynak: galo.com.tr