İçeriğe geç

Koycegiz Nufusu Kaç

Koycegiz’in nüfusu kaç?

İlçemiz 1860 yılında kurulmuş olup, yüzölçümü 1524,25 km² olup köyleri ile birlikte nüfusu 36 kişidir.

Koycegiz adı nereden gelir?

Köyceğiz isminin nereden geldiği: Efsaneye göre Köyceğiz, gölün üstündeki bir ovada kurulmuş. Bilinmeyen bir zamanda ova sular altında kalmış. Felaketi görenler gölün doğu kısmında kalan birkaç evi ve insanı görünce, “Bütün şehir batmış, kıyıda sadece Köyceğiz kalmış,” demişler.

Muğla Köyceğiz nasıl bir yer?

Muğla Köyceğiz doğal ve tarihi güzellikleriyle oldukça popüler bir tatil beldesidir. Plajları, koyları, tarihi mekanları, narenciye bahçeleri, endemik sığla ağaçları, yaylaları ve sıcakkanlı insanlarıyla huzur dolu bir yerdir.

Köyceğiz ne zaman ilçe oldu?

44. boylam ile 36. ve 58. enlemler arasında yer almaktadır. İlçenin 2014 sayımına göre nüfusu 34’tür.

Muğla’nın en büyük ilçesi neresidir?

En büyük ilçesi Fethiye’dir. Ayrıca Muğla ilinde iki büyük göl bulunmaktadır. Bunlar Aydın ilinin Milas ve Söke ilçeleri sınırları içerisinde bulunan Bafa Gölü ve Köyceğiz ilçesindeki Köyceğiz Gölü’dür.

Muğla Köyceğiz’de ne yenir?

Köyceğiz’de ne yenir? Yoğurt. Ege lezzetlerinden biri olan yoğurtlama, patlıcan, patates ve biberin közlenmesi ve yoğurt ve domates sosuyla birleştirilmesiyle yapılır. … Oğlak Tandır. … Kabak çiçeği dolması … Muğla köftesi. … Dürüm. … Balık fileto kızartma … Çörek otu … Kuru börülce.

Köyceğiz Kürtçe ismi nedir?

Tarihçe. Köyün 1946 kayıtlarındaki eski adı Düpiç’tir ve “dûpîc” kelimesi Kürtçede “bükülmüş” anlamına gelmektedir.

Köyceğiz’de nereler gezilir?

Köyceğiz Gezilecek Yerler:Sultaniye Kaplıcaları ve Çamur BanyolarıKaunos Antik Kenti ve Kral MezarlarıDalyan.Eski Köyceğiz ve Köyceğiz Sanat CaddesiYuvarlakçay.Toparlar Şelalesi.Ölemez DağıAğla YaylasıDiğer yazılar…

Muğla Köyceğiz Akdeniz mi Ege mi?

KöyceğizLandTürkeiProvinzMuğlaGeografische RegionMittelmeerregionVerwaltung18 weitere Zeilen

Köyceğiz köylü pazarı hangi gün?

Muğla’da en çok ziyaretçi çeken pazarların başında Pazartesi günleri kurulan Köyceğiz Pazarı geliyor.

Köyceğizde denize girilir mi?

Muğla’nın en güzel plajlarından biri olan Sarıgerme Plajı, Köyceğiz seyahatiniz sırasında mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir yerdir. Köyceğiz merkezine yaklaşık 37 kilometre uzaklıkta bulunan büyüleyici plaj, 7 kilometrelik altın rengi kumlu sahil şeridiyle Türkiye’nin en uzun plajlarından biridir.

Köyceğize hangi havaalanı yakın?

Yaz aylarında sıcak havanın etkisinde kalan Köyceğiz, özellikle kış aylarında ülkemizin en çok yağış alan illerinden biridir. Köyceğiz’e uçakla ulaşmak isteyenler şehre yaklaşık 35 dakika uzaklıkta bulunan Dalaman Havalimanı’nı tercih edebilirler.

Köyceğiz Gölü nasıl oluştu?

Dalaman Akıntısı’nın getirdiği su ve alüvyon birikintilerinin körfezin önünü tıkaması sonucu oluşan tektonik bir çöküntünün su ve alüvyonlarla dolmasıyla oluşmuş bir alüvyon bariyer gölüdür. Köyceğiz Gölü’nü besleyen çok sayıda kaynak vardır. Namnam Akıntısı, Kargıcak Akıntısı ve Yuvarlak Akıntısı bu gölün başlıca kaynaklarıdır ve göl ayrıca kaynak sularıyla da beslenmektedir.

Köyceğiz ne zaman Cittaslow oldu?

Yapılan çalışmalar sonucunda, 16 Mart 2019 tarihinde İtalya’nın Greve in Chianti kentinde gerçekleştirilen Cittaslow Uluslararası Yönetim Kurulu Toplantısı’nda Köyceğiz’in Yavaş Şehir üyeliği kabul edildi.

Köyceğiz nüfusu ne kadar?

Köyceğiz 1860 yılında kurulmuş olup, yüzölçümü 1524,25 km² olup köyleri ile birlikte nüfusu 36’dır.

Datça nüfusu kaç 2024?

Buna göre Datça’nın nüfusu 25.649 kişi olarak belirlendi. Muğla’nın nüfusu 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla 2022’ye göre 18.551 kişi arttı.

Fethiye’nin nüfusu kaç?

Özellikle turizm açısından gelişmiştir. 2022 yılı nüfusu 177’dir.

Çankırı’nın toplam nüfusu kaç?

Çankırı’nın 2018 yılı nüfusu 216.362’dir. Bu nüfusun 109.512’si erkek, 106.850’si kadındır. İl ve ilçe merkezlerinde 132.297, belde ve köylerde ise 84 kişi yaşamaktadır.

Türkiye’nin en kalabalık köyü neresi?

Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre Bostanbükü, 6.000 64 nüfusuyla Türkiye’nin en kalabalık köyü oldu. Daha önce 2019’da 5.000.949 nüfusuyla bu unvanı elinde tutan yerleşim yeri, 2021’de 6.0040 nüfusuyla kayıtlı ikinci sırada yer aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

orl.com.tr